Birkelisidene

...Birkelis gode sider

 • Forstørr
 • Standard skriftstørrelse
 • Forminsk

Elgjakt 2013 avsluttet med fulle kvoter

E-post Skriv ut PDF

Siste kalvenSøndag 3. november ble siste jakdag på en minneverdig jakt. Før helga var det bare en kalv igjen på kvoten, og den ble tatt denne søndagen. Det var Ørjan som skaut en fin kalv ved Sørtjønna, ikke langt fra Tjønnanhytta.

Også Sandmolaget fikk full kvote, og med 6 dyr på begge lagene tilsammen blir dette ikke bare ny rekord med antall dyr, men også helt perfekat avskyting.

Les mer …
 

Så ble det kalv både på Birkeli og Sandmo

E-post Skriv ut PDF

 

BirkelikalvenSandmokalvenLørdag skaut Odd Even en kalv like nedenfor smia på Birkeli, og søndag tok Sandmolaget sin i Øyjordskaret. Dermed har Sandmo fylt sin kvote, mens Gjætarfjellaget har en kalv igjen.

Les mer …
 

Pangstart på elgjakta 2013

E-post Skriv ut PDF

Harald med oksenDessverre ble det ikke noen jakt på meg i år, men det ser ikke ut som at det har vært til skade for årets jakt, tvert imot. Harry skriver i mail til meg:

Det har vært noen flotte dager i starten av årets elgjakt. Sol og vindstille. Vanskelig å jakte elg i sånt vær, men det ble resultater alerede fra andre jaktdag. Da falt det ei kvige på Eggesvik/Birkelivaldet, Og på tredje dag fikk Sandmoen  en 1,5 års okse. Og neste dag ble det på nytt felt en elg, denne gang i Veikåsen av Eggesvik/ Birkelilaget. Så nu er det bare noen kalver igjen. En pangstart på jakta.

Nå med Harrys, Brynjars, Haralds og Ørjans bilder.

Les mer …
 

Oppsyn er på plass i Birkelimarka

E-post Skriv ut PDF

OppsynetOgså i år har vi selvpålagt jaktforbud på ryper på Birkeli, og for de som måtte la seg friste til ulovlig jakt gjør vi oppmerksom på at Odd Eggesvik har fullmak til å utøve oppsyn, både på Birkeli og Eggesvik. Som man ser på bildet fra Kroklicam i går den 10/9 er Odd på patrulje, og vil være det helt frem til elgjakta begynner. Han er godkjent av det statlige naturoppsynet og har begrenset politimyndighet, slik at han kan kreve identifikasjon, eller som formulert hos naturoppsynGrunneier eller privat oppsyn som opptrer på vegne av grunneier eller rettighetshaver, har etter viltloven rett til å kreve forevist jegeravgiftskort, og det må antas at vedkommende også (på egen grunn) kan kreve forevist jaktkort eller jaktavtale for det aktuelle området.

 

Rylens gode sider

E-post Skriv ut PDF

Rylens gode vestside Rylens gode østside

Var en tur på Rylen i helga, og i nydelig augustvær fikk jeg lyst til å ta bilde av to av de tre vardene som viser vei opp til Rylen. Og så får vi jo se Rylens to gode sider. Den ene viser vei fra Sandmogårdene og den andre fra Birkeligårdene (stien ned til Johan-huset, red. anm.). Det var jo viktig i gamle dager å ha varder å gå etter, og i dag er de gode å ha for å ha delmål på fjellturen og som veiviser.

 

Fiskeeldorado

E-post Skriv ut PDF

Øyjordvatnet Nam nam

Ord er overflødig (fiskekort får du kjøpt på Nygårdsjøen).

 

Eggesvikmarsjen 2013

E-post Skriv ut PDF

altMail fra Harry:

Hei tenkte du ville se noen andre bilder fra Eggesvikmarsjen enn de du har tatt fra loftvinduet. Det var et fantastisk tur vær denne dagen og det myldret av folk som koste seg på strekningen Ertenvågdalen - Eggesvika. Det var en plass mellom 380 og 400 deltagere. Sender deg noen bilder fra Sandmo, Birkeli og Eggesvika.

Les mer …
 

Sommer på Sandmoen

E-post Skriv ut PDF

E-post til Inge Lars fra Harry:

Hei, sender noen bilder fra 2 juni oppe i fjellheimen. Som du ser er det full sommer der opp og graderstokken viste 27 grader. Disse bildene er fra Sandmoen men det er nok like flott på Birkeli. Rabarbraen er kommet godt på vei. Ballblomen er i full blomst. Eggesvikmarsjen nærmer seg og skiltinga er viktig. Elgen er kommet opp på skjågtaket og viser nordavind. Og tilslutt ser du at slåtta er igang. Du er vel på tur nordover snart regner jeg med.

Les mer …
 

Nå har russermafiaen igjen angrepet Birkelisidene

E-post Skriv ut PDF

I går kveld fikk jeg melding om at disk-kvoten på serveren var overskredet. Det er ikke så vanskelig å få til med bare 4GB tildelt, men jeg hadde nettopp sjekket og funnet ut at det skulle være bortimot 1GB ledig. Nærmere undersøkelse viste at det var Galleriet som hadde flommet over, laget en gigantisk log-fil, og proppet et album, som heldigvis ikke er så ofte besøkt, med over 8 tusen kommentarer. Ikke akkurat barnevennlige sådanne, kun hard-porno lenker. Jeg måtte slette alle i databasen og slå av kommentar-funksjonen, så hvis det er noen som har skrevet kommentarer på bildene er de nå borte, og jeg kommer ikke til å åpne for det igjen.

 

Nå er det mer liv på tunet!

E-post Skriv ut PDF

Rein på tunet
I går kjørte jeg gjennom dagens bildefangst fra Kroklikameraet, som jeg har gjort i hele vinter og våres, uten å se noe liv, men tenkte at det må jo snart komme noen rein på jordene, i det minste, og når man snakker om sola ..., i morges, den 12. mai, mellom kl 05:45 oh 06:50 var det sannelig en flokk som poserte foran linsa. De beita gress rundt Bårstua, og forsvant tilslutt mot Johan-gården.

I dag, den 13. mai, er flokken tilbake, og været like strålendecool.

 

12. mai 2013 på Sandmofjellet

E-post Skriv ut PDF

altHar vært en tur på fjellet, og der er våren på anmarsj. Bare i helga smeltet mye av snøen, men der er ennå noe igjen. Men verst er det på vatnan, der ligger det ennu over 50 cm is. Isen virker ennu solid, og det er nok noe lignende på Valnesvannet. Trøsten er vel at av erfaring så går det utrolig fort på slutten. Vi har før hatt "god is" i denne tiden. men plutselig så brytes den sund på noen få dager, Sender noen maibilder fra området, Øyorvannet, Saurvannet, Holmvannet og til slutt Pallrakken.

 

Les mer …
 

No livnar det på Sandmo

E-post Skriv ut PDF

SpurvehaukEn liten hendelse på fjellet.

Jeg har lagt ut litt fuglemat ved den store grana utfor kjøkkenviduet på Sandmoen. Det kom utrolig mye småfugl for å spise solsikkefrø. Satt ved kjøkkenbvinduet og skulle fotografere fuglene, det var mange arter som så monn i maten, dompapp, løvmeis, kjøttmeis. grønnfink, sidensvans og gråsissik. Spesielt var det masse gråsissik som dukket opp, men så hendte det noe dramatisk.

Les mer …
 

Vinterbilder fra Sørvika

E-post Skriv ut PDF

Fredinghuset

Sender noen vinterbilder fraSørvika. De er fra fredag (22. mars 2013), i et nydelig vintervær. Som du ser er det bilder fra Steingjerdet ved Varmen, Gustav Fredinghuset, Brua over elva ved Rundtjønna,Den gamle hesteslåmaskinen ved gammelgården, Oversiktsbilde over Sørvikosen med Per Karlsa i bakgrunnen. og Sørvikhyttene sett fra osen. Tenkte det kunne være artig å ha litt bildestoff fra våre venner i Sørvika.

Les mer …
 

Fortsatt vind- og solstrøm

E-post Skriv ut PDF

Vindhågen
Etter både tørr sommer og høst i 2012 er nå, den 13. februar 2013, Skålbekken nesten tørr, noe som er et nederlag for ideen om et vannkraftverk på Birkeli. Jeg har vært overbevist om at bekken aldri har vært tørr, noe jeg bygger på av erfaring fra de mange vintertusene vi har hatt, og aldri har hatt problemer med å hente bøtter med vann fra bekken. Da blir det et forbedret vind/sol-kraftverk man heller må satse på.

Les mer …
 

Kjerligheten kjenner ingen grenser

E-post Skriv ut PDF

GeslynGeirAt avstand og norsk vinterkulde ikke er hindring for for to som har funnet kjerligheten er besøket jeg fikk på Birkeli sist lørdag et godt bevis på.

Les mer …
 

Inspeksjonstur til Birkeli 3. februar 2013

E-post Skriv ut PDF

3. februar

Harry skriver i mail til Inge Lars:

"Har vært på inspeksjonstur til Birkeli, bra med snø ca  43 cm. Flott vær og sender noen bilder derifra, Birkeligården i februarsol, og noen bilder fra andre bygninger og så ser det ut som det iallefall er ei rype igjen i Birkelimarka, Den gamle " sommerfjøsen" så fin ut i vinterdrakt.. Flotte forhold som sagt, så du har litt å glede deg til."

Les mer …
 

Sandmo Skøyteklubbs treningssamling

E-post Skriv ut PDF

HjallisTenkte det kunne være artig å se hva som foregår oppe på fjellet. Sandmo skøyteklubb har gjennomført ei treningssamling på vatnan der oppe. Saurvatnet, Øyjordvatnet og Holmvatnet.Først hadde vi trening og så sosialt samvær om kvelden, med elggryte og masse godt drikke. Bildene, som du kan se her i Galleriet, er fra Saurvatnet og det er Kjell Sandmo og Kurt Jacobsen (her til høyre) som kommer i fin stil på Saurvannet. Det siste bildet er over Saurvatnet med et nydelig lys over Kvannskaret. Til slutt kan æ si at der er kun 4 cm snø og fantastisk lett å ta seg frem i terrenget,

Ha ei fin helg.

 

Valnesvatnet allerede trygt

E-post Skriv ut PDF

Is på ValnesvatnetSender noen bilder fra Valnesvannet, var idag (15. desember) sammen med Leif og sjekka isen. Den var fra 30 cm til 22 cm tykk. Stålis av beste sort. Som du ser er snøen nesten helt fraværende, men det er jo en av årsakene til den flotte isen. Kan nevne at vi boret 10-12 hull i båtleia fra Halsan og til Sørvika. Nu kan snøen komme så blir det topp å komme seg til Sandmo, Sørvika og Birkeli. Ha ei fin helg!

 

Lenge, mange og mye på Birkeli i 2012

E-post Skriv ut PDF

 

Kari og OlaSom pensjonist og frivillig arbeidsløs blir det mye tid til å være på Birkeli, og i år har det blitt ny rekord. Hele 15 1/2 uke, fordelt på tre turer, og det er vel tre uker mer enn i fjor, som var mitt første år som NAV-slave. Det ble bare fire uker sammen med kona, men likevel langt fra ensomt der oppe. Mange besøkende har vi hatt, både korte og lengere visitter, og mye er blitt utrettet, men aller mest, veldig trivelig.

Les mer …
 

Elgjakta 2012

E-post Skriv ut PDF

På utkikkÅrets elgjakt er i skrivende stund enda ikke over, men varer ut november, altså enda ei uke igjen. Likevel må man, i alle fall for Eggesvik-Åg-Birkeli-lagets del, kunne si at den har vært ganske vellykket, i og med at det er felt to av tre tildelte dyr, en fin okse og en kalv. For Sandmolaget har det ikke vært så bra, men det er enda håp, slik været nå har blitt.

Les mer …
 


Side 3 av 8
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Kroklicam midtdags

Kroklikamera

Hvis du klikker på bildet får du et stort i eget vindu/fane

Krokli-Limerick

Harrys Is-limerick

Harrys isbrytere

Supergutta sku' dra over isen.
Var vant, og slett ikkje fisen.
Men isen var ung,
Og skuteren var tung.
Det gikk skeis selv for isekspertisen.
Tidlig krøkes

Tidlig krøkes

Når pappa skal skryt om hvor lange,
Og legg ut om vekt og hvor mange.
Da finner jeg frem,
Et bilde av dem.
Var jeg så veldig sterk i min lanke?
Isbryter

Isbryter

Når tida for båt e forbi,
Men isen for råtten for ski.
Med båten på lass,
Og maksimum gass,
Til Sørvik med scooter SKAL vi
Han Odd

Odd

Med tokaien han underhold oss.
Beste drivar sin hørsel på tross.
Ta det berre med ro,
Om en stund eller to,
Får en dyret med holdet på kloss.
Lars Jørgen

Lars Jørgen

Ifra Kroken han dreiv uten våpen,
Da ungdyret sprang som en tåpen.
Uten kule og krutt,
Dyret ramla tel slutt,
Oppi ura tel selve Lars Monsen.
Odd Even

Odd Even

De sei at i kikkertens glass,
Står det prega en elg på sin plass.
Likevel ska du se,
At på tross uta det,
Dyr i live han ser fleir enn oss.
Peik II

ATV-last

Det her e han Peik nummer to,
Som e både trofast og go'.
Han treng ikkje fôr,
Der som han nu bor,
Heile vinter'n på låven i ro.
Kroklismia

Smia

Kroklismia va lita og svak.
Under sny nøva knakk med et brak.
Så godt at vi har
hatt en snekkar te far,
Men se her, har vi glømt hål i tak?
Sandmomølla

Sandmomølla

Staut ho står her, men nu i en dvale.
Ofte før med ho de kuñ bale.
Nu ho drømme sæ vekk,
At en mann med en sekk,
Kom hit først og fikk melet sitt male.
Plattingprat

Plattingjenter

Tre spreke jenta på trammen.
Alein og nån gang i sammen,
Tel Kroklia må,
Te stadighet gå,
Og ikkje sett hjemme med skammen.
Bårstua

Bårstua

Om sommer'n var 'fia og Lars,
Laila, også han Inge Lars,
Lise og Hermann,
Med Wiggo og Per-mann,
Flatflira i bårstuslabbras.
Brynjaroksen

Brynjaroksen

Uten viten om Brynjars meritt,
Stakk han av for sandmovisitt
.
Hjem te senga han kom,
Drømt om whisky og rom,
Mens de oksen på låven blei kvitt.
Ågvassdronninga

Åse 2002

Ho Åse er litt av ei fula,
Aleine ho tok sæ noen tura.
Fra det vannet som låg,
Mellom Krokli og Åg,
Kom ho hjem med de store på sula.
Ung rypejæger

Tekst

Æ må pass mæ førr ikkje å skryt,
Førr æ e'kje SÅ go te å skyt.
Men spørr æ han Kjell,
Om han huska å tæll,
Får æ sekkert et par sjøl å nyt.
Laila

Gu-søster Laila

Ho gu-søster Laila ho lika nok det,
For støtt bei han løfta og dulla med.
Han sa de'kje reint,
Men æ veit ka han meint:
Ska'kje du
snart sett mæ ned.
Tverrbergkalven

Langholdkalven

Ka holdet va ska vi'kje skrive,
Men nokså langt bortom ei skive.
Den lille han datt,
De store de smatt,
Dagen etter va ingen i live.
Langbergoksen

Langholdoksen

Han Arnfinn skræmt oksen i går,
Da kalvskuddet sneia hans lår.
I dag gikk han bom,
Med kua han kom,
Ikke to gang han friheten får.
Ørjans første

Ørjankua

Satt på gammelposten te Dagfinn,
Kom så et smell fra han Arnfinn.
Var det oksen som datt,
Kommer kua i fart.
Nu lys fjeset te Ørjan som solskinn.
Ingas fire

Inga sine 4

Ifra Ertenvåg drog ho avsted,
Til en sørgende pappa til tre.
Etterkvert tia gikk,
Ring på finger'n de fikk.
Søskenflokken fikk snart fire te.
Fasthund

Odd og Sara

Med ho Sara i band fast i broken,
Er de stadig på spor uti skogen.
Men er vi på jakt,
Og sulten på slakt,
Ikke snakk om å løsne på kroken.
Trengselsklia

Elgkalven i Trengslet

Imens kua sto trygt opp i lia,
Satt klovan te kalven i sklia.
Men heldigvis kom
Nån fra Sandmoen som
Berga enda et dyr te jakttia.
Harry Polaris

Ku og kalv

Ei ku og en kalv hadde ramla,
For Brynjar var stødig og samla.
Digert lass over myr,
Skræmt en utræna fyr.
Det blei Harry som ATV'n hamla.
Ventelista

Storoksen 2009

Åtte år satt han spent og parat,
Mens de ymta om slumring og prat.
Men lever han lenger,
Og laget ham trenger,
Kjæm en dauhørt returokse snart.
Rylvardan

Vardan på Rylen

To prektige varda på Rylen,
Den søndre en større og ful en.
Han smiska og sang,
Te en kuling en gang:
Vil du riv ned den lille krapylen.
Peik

Peik

Foran slede og vogn var det Peik,
Aldri Lars, sin herre han sveik.
Men da sjefen hans svor,
Brukte bannlyste ord,
Da sto hesten i stående streik.
Storoksen

Storoksen 2009

Geviret med 14, det ruva,
Gir oss skjelve, og svette i lua.
Men den oksen var dum,
Som mot den jeger'n kom.
Det var Harald som lå bakom tua.
Eggesvikmarsjen

Eggesvikmarsjen 2011

Alein' og i flokk seig de nedover lia.
Så, hastig de ila forbi bårstusia.
No'n stoppa og spor':
E det her dokker bor,
Eller e dokk her bærre førr tia?
Elvkjeften

fiskejenter

To vekja med blod fra her oppe,
Den Elvkjeften ville de loppe.
For gang etter gang,
De kasta med stang,
Vi trudd aldri de tenkte å stoppe.
Fjellrypa

Fjellrype

Ei skrullete fjellryp i Skåla,
Satt bærre å rapa å skråla.
Men etter en kur,
Med min krutthagelskur,
Lå ho steindau å gapa i håla.
Til almenningen

7 hadelandsjenter

7 jenter fra hadeland reiste,
For Kroklia ville de freiste.
De grilla og lo,
De trimma og sto
rundt almenningsvatnet med meite.
Senkede skuldre

Skuldrene nede

Ei fiskeglad viv fra det brede,
Med mark og med stang dro av stede.
Hun kom fra sitt vann,
Uten fisk i sin hand,
Like glad og med skuldrene nede.
Flere på lager

Hodet fullt

Mitt hode har fullt opp av slike,
Som alle er temmelig like.
Men er du litt lur,
Stikker innom en tur,
Finn du helt sikkert en du kan like.

Topp 40 artikler

 1. Valnesvatnet rundt
  (24780 visninger)
 2. Engelske dataord på norsk
  (21792 visninger)
 3. Lars og Johannas forfedre
  (16314 visninger)
 4. Torvtak
  (15812 visninger)
 5. Vannkraft på hytta
  (13395 visninger)
 6. Utvalgte Morten-dikt
  (12845 visninger)
 7. Richard's Story about Jacob's Family
  (11377 visninger)
 8. Lars Bang Birklid by David
  (9603 visninger)
 9. Veier og stier på Birkeli
  (8547 visninger)
 10. Birklids in USA
  (8192 visninger)
 11. Inga og Lars Birkelid
  (8050 visninger)
 12. Kvanna i stueåkeren
  (7683 visninger)
 13. Valnesvassgrenda
  (7152 visninger)
 14. Mye snø på Birkeli
  (7120 visninger)
 15. Ulvedebatten
  (6386 visninger)
 16. Marflo i ferskvann
  (6250 visninger)
 17. Primitive fiskeredskaper
  (5652 visninger)
 18. Eggesvikturen 2010
  (5602 visninger)
 19. Syklubb på besøk
  (5561 visninger)
 20. Elgkalven i Sandmoelva
  (5317 visninger)
 21. Jan Georg Karlsen er død
  (5095 visninger)
 22. Tidlig kjørbart Valnesvatn
  (4911 visninger)
 23. Harald Sandmos bjørnehistorie
  (4886 visninger)
 24. Hyttestøm fra vind
  (4798 visninger)
 25. Næverstaur
  (4764 visninger)
 26. Gamle gjesteboka
  (4762 visninger)
 27. Februar 2011 på Birkeli
  (4730 visninger)
 28. Sakarias i Sandmodalen
  (4680 visninger)
 29. Bestefars dagbøker
  (4605 visninger)
 30. Eggesvikmarsjen 2011
  (4549 visninger)
 31. Telt av selveste Petter Dass
  (4417 visninger)
 32. Elgjakta 2010
  (4360 visninger)
 33. Snøfaren over!
  (4353 visninger)
 34. Andre etappe på låvetaket er gjort
  (4350 visninger)
 35. Hvor er alle rypene?
  (4330 visninger)
 36. Besøk av Stensøyfolk på Birkeli
  (4315 visninger)
 37. Fin fisk i Ågvatnet
  (4302 visninger)
 38. Plankeristninger fra gammelstua
  (4275 visninger)
 39. Låven halvveis reddet
  (4267 visninger)
 40. Bredbånd på Birkeli
  (4241 visninger)

Oppslagstavla

Wenche Jæger
Så artig å se bildene av skinnfellen som din mor fikk i gave. Synes trykket er veldig godt bevart på tross av at den har fått hard medfart før du fikk reddet den. Å få se slike skinnfeller, se bilder av gamle trykkblokker og attpåtil få høre litt om de personene som som på et eller annet vis hadde tilknytning til håndtverket/fellen er utrolig artig...
tirsdag 03. mai 2016
Bjørn Nordland
Artig. Kan nevne at jeg fikk med meg mor sin gamle fell, sydd til henne i 1924 da hun var fire år, og var opprinnelig ca 2x2 meter. Men da jeg tok den til Trondheim var den delt i to, og av den ene var det klippet ut en bit for å ha til en katt eller hundekasse. Og mildt sagt skitten etter å ha hengt i vedsjågen i mange år. Jeg undersøkte litt om r...
tirsdag 03. mai 2016
Wenche Jæger
Heia. Mitt navn er Wenche. Jeg bor i Bodø og jeg syr skinnfeller. Jeg er veldig interessert i å finne stoff om det gamle håndtverket slik det ble praktisert i gamle dager. Jeg ble tipset om Birkelisidene, og har allerede fått lest litt i boka Minner fra Beiarn og Bodø som ligger her på siden. Synes det er utrolig interessant å lese hvordan dette fl...
søndag 01. mai 2016
Inge Lars
I morges kom det melding fra ICE at de har hatt problemer med nettet i mitt område, og kl. 13 kom ny melding om at nå fungerer tjenestene igjen. Sannelig, nå er det også bilder fra Kroklicam. Undrenes tid er ikke omme.
fredag 22. januar 2016
Inge Lars
Til de som savner bilder fra Kroklicam her på siden må jeg bare beklage at det kommer nok ikke før jeg kommer meg til Birkeli, en gang i slutten av februar. Kameraoppsettet har bokstavelig talt gått ut på dato, noe jeg glemte å rette på sist jeg var der.
fredag 15. januar 2016

 

Vi har 10 gjester her nå

Besøkteller

Antall besøk på Birkelisidene etter 17. august 2009
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterI dag3
mod_vvisit_counterI går59
mod_vvisit_counterDenne uke253
mod_vvisit_counterForrige uke473
mod_vvisit_counterDenne måned912
mod_vvisit_counterForrige måned2416
mod_vvisit_counterAlle dager202259

Statistikk

Artikkelvisninger : 561750