Birkelisidene

...Birkelis gode sider

 • Forstørr
 • Standard skriftstørrelse
 • Forminsk

Plankeristninger fra gammelstua

E-post Skriv ut PDF

PlankerisningerStabburet, som sto tett innpå Larsstua og ble revet rundt 1960-61, var bygd av materialer fra gammelstua etter Lars Jonsen. Noen av gulvplankene ble igjen på låven etter at det ble satt opp igjen ved Tjønnan. På en av disse var det tre fine riss av seilskuter, som onkel Lars (Berg) mente var tegnet av Jacob mens han var ungutt og drømte om å reise til Amerika.

Les mer …
 

David Birklid om sin far Lars Bang Birklid

E-post Skriv ut PDF

Texas RangerDavid BirklidDavid Birklid har på oppfordring sendt meg noen ord om sin far Lars Bang Birklid, sønn av Jacob og Mary Birklid, og dermed Lars Christian Jonsens sønnesønn. Lars var en ettertraktet "radiosanger" og opptrådte på flere radiostasjoner, først som "The Singing Swede" men senere som "Texas Ranger".

David bor i Princeton like ved Minneapolis i Minnesota, hvor han har vært lærer og sportstrener ved Anoka High School, nå pensjonert men fortsatt underviser og trener litt. Les her hva han skriver om sin far (på engelsk).

 

Bilder fra Sørvikmarka

E-post Skriv ut PDF

 

VarmenMens redaktøren var i USA tikket det inn fire flotte bilder fra Sørvikmarka tidlig i februar, innsendt av freelancejournalisten Odd Kåre Freding Wink.

Les mer …
 

Veiledning for Galleri Birkeli

E-post Skriv ut PDF

Gallery LogoGalleri Birkeli er opprettet for å tjene flere behov, først og fremst for å vise bilder fra Birkeli og områdene rundt, men også for å ha en lett tilgjengelig plass for alle mulige ting som kan vises som bilder og som er knyttet til Birkelisidene, illustrasjoner, skannete dokumenter eller avfotograferte ting. Det er også mulig for alle som besøker sidene å registrere seg i Galleriet, og legge inn bilder i egne album, slik at de kan bli tilgjengelig for alle andre.

For å hjelpe til med å finne frem i Galleriet, og å bruke det til enkle eller mer avanserte formål vil du her finne veiledninger som du kan slå opp i når du måtte ha behov for det, med forskjellige avdelinger tilpasset de forskjellige formål.

Les mer …
 

Elgkalven i Sandmoelva

E-post Skriv ut PDF

Mystiske lyder fra elvaHer kommer en dramatisk men lykkelig  historie fra Sandmoen i sommer, av Are Kjellså:


Den 30 juni var min bror Hugo, hans kone Hanny og jeg på tur til Sørvika da vi hørte noen merkelige lyder rett nedenfor Trengsla.

Var det ikke en elgkalv som lå der nede?

Les mer …
 

Familieidyll i slåttmarka

E-post Skriv ut PDF

Familieidyll i slåttmarka

Ved skanning av bilder jeg har "lånt" fra Birkeli kom jeg over dette fantastiske bildet fra slåttmarka, hvor hele familien til Lars Johan og Inga er samlet, det vil si uten Lise (Alice), som bor i Bodø hos sin tante Maria. I høyvogna ser du Morten, Johanna, Eline og Dagny, mens Lars Johan, Inga og Peder sitter på bakken og Lars Christian ligger  foran. Dette er et utsnitt av det originale bildet som antagelig må være fra 1927, kanskje 28, men kan dagbøkene til bestefar si noe mer om bildet?

Les mer …
 

Harald Sandmos bjørnehistorie

E-post Skriv ut PDF

Den siste gjørnehistorie fra BeiarnI artikkelen "Den siste bjørnehistorien fra Beiarn" her på Birkelisidene, med utklipp fra Nordlandsposten, ble det nevnt at Harald Sandmo jobbet med en mer omfattende fortelling for Sandmo grunneierlag. Denne er han nå ferdig med og latt stille til disposisjon for Birkelisidene, slik at dere kan lese den i sin helhet her. Klippet fra NP finner dere fortsatt  i Galleri Birkeli, og Haralds originale dokumet kan dere finne her som PDF.

Les mer …
 

De to første hyttebøkene er inne

E-post Skriv ut PDF
Hyttebok 12. HyttebokNå er de to første hyttebøkene, eller gjestebøker som det står på permene, lagt inn i Galleri Birkeli. De dekker tidsrommet november 1959 til juni 1970. Den første starter med "1. besøk", som pappa, Morten Birkeli, og jeg var der på 1. november 1959 , og ender med en en visitt Jan G. Karlsen fra Stensøy hadde 1. påskedag 1961. Den andre starter med et besøk i april skrevet av straks 13 år gamle Sigholt, og slutter med med skriverier på siste innerperm, et kort notat fra en multetur Johanna, Ågot og Morten hadde i august samme år.
Les mer …
 

Alle bestefars dagbøker er nå inne

E-post Skriv ut PDF

Siste dagbok

Nå er også den tredje, og siste av bestefars dagbøker skannet og inne på Birkelisidene. Det er ikke tatt med lenger enn til ut 1959, som var det året de flyttet fra Birkeli, og dermed ikke lenger inneholder stoff som er interessant for Birkelisidene. Bestefar fortsatte å skrive i boka helt til det siste i 1964, men det var stort sett personlige ting det handlet om, og folk som døde, men ingenting om Birkeli, selv om han var tilbake der flere ganger om somrene. Det står det derimot om i hyttebøkene.

Les mer …
 

Dagbøkene er utmerket referanse

E-post Skriv ut PDF

Samling på Birkeli

Som oppslagsverk for å sjekke når ting skjedde, hvem som var der, hvordan var været da osv. osv. Til det er dagbøkene til Bestefar virkelig et nyttig verktøy. Ta for eksempel dette bildet Bjørn Nordland har bidratt med, som er skannet fra hans mor Dagnys album. Han tippet på at det var fra 1946, som det er "gravert" inn i bildet. Er det riktig? Det gir dagbøkene raskt svar på.

Les mer …
 

Ingen motstandsbevegelse på Birkeli, dessverre og heldigvis!

E-post Skriv ut PDF

Jeg hjem fra fengsel

En sår historie fra krigsdagene kan man ane når man leser i bestefars dagbøker, ikke så mye i rene ord, men mellom linjene, og bokstavelig talt, mellom bladene. Bokstavelig fordi han klipte ut et helt blad med de dramatiske dagen da han ble arrestert av tyskerne og satt i fengsel, som offer for et falskt angiveri. Nå er det også kommet detaljer om tyskernes tur fra Eggesvika, et bidrag fra Odd Even Olafsen.

Les mer …
 

Bestemors Ingas minste album

E-post Skriv ut PDF

Det minste albumetBegge albumene til bestemor ble avfotografert da jeg var på Birkeli på jaktferie. Bildene fra det minste er jeg nå ferdig med å shine opp og legge inn i Galleri Birkeli. Albumet er fullt av godbiter som jeg ikke har oppdaget før, og absolutt verdt å ta en titt i. Leser du videre finner du ut hvordan du kommer til selve albumet, hvordan du finner frem i det og hvordan du kan skrive kommentarer. Det er forresten ikke bestemor det er bilde av til høyre, men jeg skulle gjerne ha visst både hvem dette og mange andre i albumet er.

Les mer …
 

Torvtak

E-post Skriv ut PDF

TorvtakFolk flest er vel enige om at torvtak er vakkert, men at det først og fremst hører til hytter, tømmerhus eller gamle hus på landsbygda. At husbølet til Larsgården på Birkeli ville vært et helt annet uten torvtak er helt sikkert, og ganske sikkert et mye mindre estetisk syn tror jeg mange er enig med meg i. Men, er det andre fordeler med torvtak? Hva med ulemper? Og, hvordan legger man og steller torvtak?

 

Les mer …
 

Rekordokse tatt første dagen av elgjakta 2009

E-post Skriv ut PDF

RekordoksenHarald Birkeli hadde virkelig god grunn til å være stolt av resultatet. Han felte en 14-takkers okse i Allmenningen allerede første dagen av årets jakt. Partert slakt veide tilsammen 310kg dagen etter, hvilket vil si at den veide godt over 500kg som levende dyr.Dette er den største elgen tatt på våre vall siden elgjakt startet her, altså tidenes rekord.

Flere bilder finner du her på Galleri Birkeli.

Les mer …
 

Gjenbruk av ljåblad

E-post Skriv ut PDF
Skav av ljåbladPå Birkeli var man veldig avhengig av å klare seg med et minimum av pengeforbruk, og utviklet derfor stor dyktighet i gjenbruk av materialer som var innkjøpt men utslitt. Som mange andre håntverk var smedkunsten noe man var avhengig av å beherske, for eksempel for å forme gamle utslitte ljåblad til forskjellige redkaper og utstyr.
Les mer …
 

Valnesvatnet rundt

E-post Skriv ut PDF

Dette er en historie Morten Birkeli har skrevet om Valnesvatnet og gårdene omkring, visstnok  i oppdrag av Berg-familien. Stoffet her er ganske umodent, og det er mange bilder som mangler. Er det noen som har digitale bilder fra traktene som kan passe til historiene, mail dem gjerne til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen så kommer de kanskje med.

Les mer …
 

Jonsokgull eller jonsokull

E-post Skriv ut PDF
"Jonsokgull i august" er et av Mortens Birkelis mange vakre dikt som beskriver naturen på Birkeli. Her er det en skjønn forening av poesi og nyttig informasjon om det som vokser og pynter fjellgården, selv om man her kan lure på hva benevningen "Jonsokgull" egentlig betyr, noe som rent logisk skulle bety planten som ser ut som gull ved jonsok (sankthans).
Les mer …
 

Utvalgte Morten-dikt

E-post Skriv ut PDF

 

Morten skrev en mengde dikt som er tatt vare på, for det meste av Thor Eldby og Åse Birkeli. Nå kan du lese noen av disse i litt forskjellig innpakning, men flere vil komme her på Birkelisidene etterhvert, presentert som "billedkort". Samtlige kort vil også bli tilgjengelig i Galleri Birkeli, og kan lastes ned fritt til privat bruk.

Les mer …
 

Inga og Lars Birkelid

E-post Skriv ut PDF

Lars leser Nordlandsposten 1959Inga hilser velkommenMorten Birkeli etterlot seg et dokument, bortgjemt og som fort kunne blitt glemt for alltid, men heldigvis, nå kan alle som besøker Birkelisidene få gleden av å lese om hvordan hans foreldre, Inga og Lars, hadde det på Birkeli, slik han husket det i 1989.

Les mer …
 

Veier og stier på Birkeli

E-post Skriv ut PDF

Morten ved Beiarelva 1979

På min oppfordring skrev min far, Morten Birkeli, i 1990 ned det han kunne finne på av navn på steder og landkap i Birkelimarka og områder i nærheten, i et dokument som jeg nå har OCR skannet og gjort tilgjengelig her. Bildene har jeg lagt inn der det passer i teksten og er alle å finne i  Galleri Birkeli. Hele artikkelen, uten bilder og omtrent akkurat slik han skreve den finner du som er .pdf dokumet her.

Les mer …
 


Side 7 av 8
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Krokli-Limerick

Harrys Is-limerick

Harrys isbrytere

Supergutta sku' dra over isen.
De var kjent for ikkj å vær fisen.
Men isen var ung,
Og skuteren var tung.
Det tok slutt selv for isekspertisen.
Tidlig krøkes

Tidlig krøkes

Når pappa skal skryt om hvor lange,
Og legg ut om vekt og hvor mange.
Da finner jeg frem,
Et bilde av dem.
Var jeg så veldig sterk i min lanke?
Isbryter

Isbryter

Når tida for båt e forbi,
Men isen for råtten for ski.
Da båten på lass,
Med maksimum gass,
Til Sørvik med scooter SKAL vi
Han Odd

Odd

Med tokaien han underhold oss.
Beste drivar sin hørsel på tross.
Ta det berre med ro,
Om en stund eller to,
Får en dyret med holdet på kloss.
Lars Jørgen

Lars Jørgen

Ifra Kroken han dreiv uten våpen,
Da ungdyret sprang som en tåpen.
Uten kule og krutt,
Dyret ramla tel slutt,
Oppi ura tel selve Lars Monsen.
Odd Even

Odd Even

Dei sei at i kikkertens glass,
Står det prega en elg på sin plass.
Likevel ska du se,
At på tross av det,
Dyr i live han ser fleir enn oss.
Peik II

ATV-last

Det her e han Peik nummer to,
Som e både trofast og go'.
Han treng ikkje fôr,
Der som han nu bor,
Heile vinter'n på låven i ro.
Kroklismia

Smia

Kroklismia va lita og svak.
Under sny nøva knakk med et brak.
Så godt at vi har
hatt en snekkar te far,
Men se her, har vi glømt hål i tak?
Sandmomølla

Sandmomølla

Staut står ho her, men i dvale.
Heldig med ho de kuñ bale.
Ho drøm sæ vekk,
At en mann med sekk,
Kom først og fikk melet sitt male.
Plattingprat

Plattingjenter

Tre spreke jenta på trammen.
Alein og nån gang i sammen,
Tel Kroklia må,
Te stadighet gå,
Og ikkje sett hjemme med skammen.
Bårstua

Bårstua

Om sommer'n var 'fia og Lars,
Laila, også han Inge Lars,
Lise og Hermann,
Med Wiggo og Per-mann,
Flatflira i bårstuslabbras.
Brynjaroksen

Brynjaroksen

Uten viten om Brynjars meritt,
Stakk han av for sandmovisitt
.
Hjem te senga han kom,
Drømt om whisky og rom,
Mens de oksen på låven blei kvitt.
Ågvassdronninga

Åse 2002

Ho Åse er litt av ei fula,
Aleine ho tok sæ nån tura.
Fra det vannet som låg,
Mellom Krokli og Åg,
Kom ho hjem med de store på sula.
Ung rypejæger

Tekst

Æ må pass mæ førr ikkje å skryt,
Førr æ e'kje SÅ go te å skyt.
Men spørr æ han Kjell,
Om han huska å tæll,
Får æ sekkert et par sjøl å nyt.
Laila

Gu-søster Laila

Ho gu-søster Laila ho lika nok det,
For støtt bei han løfta og dulla med.
Han sa de'kje reint,
Men æ veit ka han meint:
Ska'kje du
snart sett mæ ned.
Tverrbergkalven

Langholdkalven

Ka holdet va ska vi'kje skrive,
Men nokså langt bortom ei skive.
Den lille han datt,
De store de smatt,
Dagen etter va ingen i live.
Langbergoksen

Langholdoksen

Han Arnfinn skræmt oksen i går,
Da kalvskuddet sneia hans lår.
I dag gikk han bom,
Med kua han kom,
Ikke to gang han friheten får.
Ørjans første

Ørjankua

Satt på gammelposten te Dagfinn,
Kom så et smell fra han Arnfinn.
Var det oksen som datt,
Kommer kua i fart.
Nu lys fjeset te Ørjan som solskinn.
Ingas fire

Inga sine 4

Ifra Ertenvåg drog ho avsted,
Til en sørgende pappa til tre.
Etterkvert tia gikk,
Ring på finger'n de fikk.
Søskenflokken fikk snart fire te.
Fasthund

Odd og Sara

Med ho Sara i band fast i broken,
Er de stadig på spor uti skogen.
Men er vi på jakt,
Og sulten på slakt,
Ikke snakk om å løsne på kroken.
Trengselsklia

Elgkalven i Trengslet

Imens kua sto trygt opp i lia,
Satt klovan te kalven i sklia.
Men heldigvis kom
Nån fra Sandmoen som
Berga enda et dyr te jakttia.
Harry Polaris

Ku og kalv

Ei ku og en kalv hadde ramla,
For Brynjar var stødig og samla.
Digert lass over myr,
Skræmt en utræna fyr.
Det blei Harry som ATV'n hamla.
Ventelista

Storoksen 2009

Åtte år satt han spent og parat,
Mens de ymta om slumring og prat.
Men lever han lenger,
Og laget ham trenger,
Kjæm en dauhørt returokse snart.
Rylvardan

Vardan på Rylen

To prektige varda på Rylen,
Den søndre en større og ful en.
Han smiska og sang,
Te en kuling en gang:
Vil du riv ned den lille krapylen.
Peik

Peik

Foran slede og vogn var det Peik,
Aldri Lars, sin herre han sveik.
Men da sjefen hans svor,
Brukte bannlyste ord,
Da sto hesten i stående streik.
Storoksen

Storoksen 2009

Geviret med 14, det ruva,
Gir oss skjelve, og svette i lua.
Men den oksen var dum,
Som mot den jeger'n kom.
Det var Harald som lå bakom tua.
Eggesvikmarsjen

Eggesvikmarsjen 2011

Alein' og i flokk seig de nedover lia.
Så, hastig de ila forbi bårstusia.
No'n stoppa og spor':
E det her dokker bor,
Eller e dokk her bærre førr tia?
Elvkjeften

fiskejenter

To vekja med blod fra her oppe,
Den Elvkjeften ville de loppe.
For gang etter gang,
De kasta med stang,
Vi trudd aldri de tenkte å stoppe.
Fjellrypa

Fjellrype

Ei skrullete fjellryp i Skåla,
Satt bærre å rapa å skråla.
Men etter en kur,
Med min krutthagelskur,
Lå ho steindau å gapa i håla.
Til almenningen

7 hadelandsjenter

7 jenter fra hadeland reiste,
For Kroklia ville de freiste.
De grilla og lo,
De trimma og sto
rundt almenningsvatnet med meite.
Senkede skuldre

Skuldrene nede

Ei fiskeglad viv fra det brede,
Med mark og med stang dro av stede.
Hun kom fra sitt vann,
Uten fisk i sin hand,
Like glad og med skuldrene nede.
Flere på lager

Hodet fullt

Mitt hode har fullt opp av slike,
Som alle er temmelig like.
Men er du litt lur,
Stikker innom en tur,
Finn du helt sikkert en du kan like.

Topp 40 artikler

 1. Valnesvatnet rundt
  (24571 visninger)
 2. Engelske dataord på norsk
  (21674 visninger)
 3. Lars og Johannas forfedre
  (16151 visninger)
 4. Torvtak
  (15657 visninger)
 5. Vannkraft på hytta
  (13217 visninger)
 6. Utvalgte Morten-dikt
  (12742 visninger)
 7. Richard's Story about Jacob's Family
  (11308 visninger)
 8. Lars Bang Birklid by David
  (9556 visninger)
 9. Veier og stier på Birkeli
  (8484 visninger)
 10. Birklids in USA
  (8128 visninger)
 11. Inga og Lars Birkelid
  (7981 visninger)
 12. Kvanna i stueåkeren
  (7609 visninger)
 13. Valnesvassgrenda
  (7091 visninger)
 14. Mye snø på Birkeli
  (7078 visninger)
 15. Ulvedebatten
  (6350 visninger)
 16. Marflo i ferskvann
  (6211 visninger)
 17. Primitive fiskeredskaper
  (5612 visninger)
 18. Eggesvikturen 2010
  (5578 visninger)
 19. Syklubb på besøk
  (5534 visninger)
 20. Elgkalven i Sandmoelva
  (5295 visninger)
 21. Jan Georg Karlsen er død
  (5072 visninger)
 22. Tidlig kjørbart Valnesvatn
  (4885 visninger)
 23. Harald Sandmos bjørnehistorie
  (4844 visninger)
 24. Hyttestøm fra vind
  (4747 visninger)
 25. Næverstaur
  (4737 visninger)
 26. Februar 2011 på Birkeli
  (4703 visninger)
 27. Gamle gjesteboka
  (4691 visninger)
 28. Sakarias i Sandmodalen
  (4658 visninger)
 29. Bestefars dagbøker
  (4586 visninger)
 30. Eggesvikmarsjen 2011
  (4526 visninger)
 31. Telt av selveste Petter Dass
  (4391 visninger)
 32. Elgjakta 2010
  (4342 visninger)
 33. Snøfaren over!
  (4335 visninger)
 34. Andre etappe på låvetaket er gjort
  (4326 visninger)
 35. Hvor er alle rypene?
  (4312 visninger)
 36. Besøk av Stensøyfolk på Birkeli
  (4293 visninger)
 37. Fin fisk i Ågvatnet
  (4271 visninger)
 38. Plankeristninger fra gammelstua
  (4254 visninger)
 39. Låven halvveis reddet
  (4247 visninger)
 40. Bredbånd på Birkeli
  (4212 visninger)

Oppslagstavla

Wenche Jæger
Så artig å se bildene av skinnfellen som din mor fikk i gave. Synes trykket er veldig godt bevart på tross av at den har fått hard medfart før du fikk reddet den. Å få se slike skinnfeller, se bilder av gamle trykkblokker og attpåtil få høre litt om de personene som som på et eller annet vis hadde tilknytning til håndtverket/fellen er utrolig artig...
tirsdag 03. mai 2016
Bjørn Nordland
Artig. Kan nevne at jeg fikk med meg mor sin gamle fell, sydd til henne i 1924 da hun var fire år, og var opprinnelig ca 2x2 meter. Men da jeg tok den til Trondheim var den delt i to, og av den ene var det klippet ut en bit for å ha til en katt eller hundekasse. Og mildt sagt skitten etter å ha hengt i vedsjågen i mange år. Jeg undersøkte litt om r...
tirsdag 03. mai 2016
Wenche Jæger
Heia. Mitt navn er Wenche. Jeg bor i Bodø og jeg syr skinnfeller. Jeg er veldig interessert i å finne stoff om det gamle håndtverket slik det ble praktisert i gamle dager. Jeg ble tipset om Birkelisidene, og har allerede fått lest litt i boka Minner fra Beiarn og Bodø som ligger her på siden. Synes det er utrolig interessant å lese hvordan dette fl...
søndag 01. mai 2016
Inge Lars
I morges kom det melding fra ICE at de har hatt problemer med nettet i mitt område, og kl. 13 kom ny melding om at nå fungerer tjenestene igjen. Sannelig, nå er det også bilder fra Kroklicam. Undrenes tid er ikke omme.
fredag 22. januar 2016
Inge Lars
Til de som savner bilder fra Kroklicam her på siden må jeg bare beklage at det kommer nok ikke før jeg kommer meg til Birkeli, en gang i slutten av februar. Kameraoppsettet har bokstavelig talt gått ut på dato, noe jeg glemte å rette på sist jeg var der.
fredag 15. januar 2016

 

Vi har 16 gjester her nå

Besøkteller

Antall besøk på Birkelisidene etter 17. august 2009
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterI dag23
mod_vvisit_counterI går65
mod_vvisit_counterDenne uke23
mod_vvisit_counterForrige uke474
mod_vvisit_counterDenne måned1563
mod_vvisit_counterForrige måned2632
mod_vvisit_counterAlle dager200494

Statistikk

Artikkelvisninger : 556126