Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Historie Bestemors Ingas minste album

Bestemors Ingas minste album

E-post Skriv ut PDF

Det minste albumetBegge albumene til bestemor ble avfotografert da jeg var på Birkeli på jaktferie. Bildene fra det minste er jeg nå ferdig med å shine opp og legge inn i Galleri Birkeli. Albumet er fullt av godbiter som jeg ikke har oppdaget før, og absolutt verdt å ta en titt i. Leser du videre finner du ut hvordan du kommer til selve albumet, hvordan du finner frem i det og hvordan du kan skrive kommentarer. Det er forresten ikke bestemor det er bilde av til høyre, men jeg skulle gjerne ha visst både hvem dette og mange andre i albumet er.

Full StørrelseAlbumen er organisert slik at hver side har sitt eget underalbum, som inneholder et bilde av hele siden pluss et forstørret eksemplar av hvert enkeltbilde.

For å se full størrelse må du peke på "Full størrelse" lenken (1072x1476 på eksemplet til venstre) eller velge den i rullegardinen rett ovenfor. I dette albumet virker ikke det å klikke på bildet for større/mindre bilde, slik det gjør ellers i galleriet.

Det er også mulig å skrive kommentarer til bildene, noe jeg håper blir benyttet til å fortelle om navn eller andre opplysninger du måtte ha, som ikke allerede er å finne der.

Når du får opp det mellomstore bildet, som du kommer til ved å klikke på miniatyrbildet, kan du se nedenfor at det er et felt for kommentarer. Klikker du inne i dette feltet kommer det opp nye felt hvor du må fylle inn navnet ditt (hvis du ikke er registrert bruker), og valgfritt emne. Du trenger ikke å skrive emne, men det kan være veldig kjekt å ha senere. Det kan f.eks. være "Navnet på dama til venstre", eller "Stedet bildet er fra" etc. etc.

CaptchaFør du er ferdig kan du trykke på Forhåndsvis for se hvordan det blir seende ut, og når du er ferdig trykker du lagre. Både før forhåndsvisning og lagring må du imidlertid taste inn de bokstaveve du ser i ruten under teksten "Type the letters appearing in the picture" (dessvere på engelsk). Store og små bokstaver er likeverdige. Dette, som kalles CAPTCHA, er for å gjøre det vanskelig for dataprogrammer å legge inn "søppel-kommentarer". Også dette slipper du hvis du er registrert bruker.

Det er enda et nivå av sikkerhet mot søppel eller uheldige kommentarer som gjør at ditt innlegg ikke blir synlig før nettsideadministrasjonen (det vil si p.t. meg) har lest og godkjent det, eventuelt moderert teksten. Jeg vil automatisk få en epost straks etter at du har lagret meldingen, så det drøyer forhåpentligvis ikke så lenge før den er synlig.

Hvis du ønsker å si fra om noe uten å legge det inn som kommentar synlig for andre, enten det er angående dette albumet eller andre ting med Birkelisidene eller galleriet, er det bare å sende meg en epost ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ).

 

Til Bestemor Ingas minste album.

 

Sist oppdatert onsdag 21. oktober 2009 12:24  
Antall ganger lest: 4265