Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Fortellinger Mot Per Karlsatinden

Mot Per Karlsatinden

E-post Skriv ut PDF

Mot Per Karlsatind

I flere år har jeg tenkt på å gå opp til Per Karlsatinden, Bodøs svar på Gaustadtoppen, men det har bare blitt med tanken. Tidligere i sommer var jeg imidlertid på den samme Gaustadtoppen, og bestemte meg da for å prøve meg på vår versjon mens jeg var på Birkeli.

Det ble bare Helene som var dristig nok til å melde seg på turen sammen med meg, så dagen etter at hun kom nordover, mandag morgen den 20. juli, startet vi med friskt mot. Vi gikk til Sørvika og tok båten til Falkflågvika på Valnesvatnet. Derfra gikk vi slik den "grønne" ruta viser på satellittbildet, altså innom Falkflåg og rett opp til fjells et stykke lenger opp i dalen.

Dette skulle vise seg å være et dårlig valg når man ikke er lokalkjent, for skogen er ganske tett i lia over gårdene og det er en del lengere å gå den veien, sammenlignet med den "lyseblå" ruta, som anbefales av folk som har gått den turen fra Valnesvannet før. Det er ikke vanskelig å se at Bodø turlags rute fra Mølnvika ved kystriksveien er veldig mye kortere, og selv om det er litt brattere den veien vil det nok være en lettere tur.

Dårlig fottøy satte imidlertid en stopper for oss på høyeste Falkflågfjellet, like før man starter på Skyttarbratten, men med skikkelige fjellstøvler skal vi nok komme oss opp ved neste anledning.

Satellittkart med ruter til Per Karlsatind

Noen bilder fra turen. Klikker du på et bilde kommer du til hele serien i Galleri Birkeli, hvor du kan se flere og i full størrelse.

Utsikt mot tindene fra HammarbakkenØvre FalkflågUtsikt mot LofotenUtsikt mot nordøsUtsikt sørvest  mot Kjøpstadtinnan

Sist oppdatert onsdag 19. august 2009 18:42  
Antall ganger lest: 5931