Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Årskavalkader Årskavalkade 2015 - Brobygging

Årskavalkade 2015 - Brobygging

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Årskavalkade 2015
Harrys januarvisitt
Februar-tur
Vårtur
Eggesvikmarsjen 2015
Sommerferie
Sandmovatnan
Brobygging
Ominnredning
Taklekkasje
Høstferie
Ny kjøkkenovn
Motorsagmasakren
Vindmølla
Fjellrypejakt
Klart for jakt
Jaktdagen 2015
Kjøttpakking
Høstflom
Modemskifte
Alle sider

Brobygging

I fjor fikk Odd Even tak i noen skadde autovern-skinner, som Harry og jeg fikk transportert til Tjønnan på høsten. Med hjelp fra Robin fikk jeg slept et par til Elvnesan, og en dag med motorsaga ble det bro der. Godt boltet fast i to store steiner på hver side av elva burde holde den på plass. Her ser vi Elvnesbrua, med gapahuken i bakgrunnen. Denne brua er mest til nytte for elgjakta, men fint å ha ellers når det er mye vann i elva.

Elvnesbrua

 

Neste brua er over bekken fra Janlia. Her er det ikke noe problem å skreve over for folk til fots, men med ATVen er det verre, og når det er flom er dt håpløst for alle. Om våren eller vinteren, når mildværet kommer, er det vanskelig å komme over bekken med scooter. Da blir nok denne brua fin å ha.

Janlibekkbrua

For de brotekniske interesserte kan jeg fortelle at begge broene er fundamentert med en stor stein gravd ned i hvert hjørne, hvor skinnene er boltet fast. I det største sporet på skinnene ligger det fastskrudd en furustokk som danner spikerslag for dekket. Dekket er laget av tørrfuruer som er kløvd med motorsaga, og spikret på stokkene med 5-toms spiker.Sist oppdatert lørdag 16. januar 2016 19:43  
Antall ganger lest: 9404