Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Årskavalkader Årskavalkade 2015 - Sommerferie

Årskavalkade 2015 - Sommerferie

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Årskavalkade 2015
Harrys januarvisitt
Februar-tur
Vårtur
Eggesvikmarsjen 2015
Sommerferie
Sandmovatnan
Brobygging
Ominnredning
Taklekkasje
Høstferie
Ny kjøkkenovn
Motorsagmasakren
Vindmølla
Fjellrypejakt
Klart for jakt
Jaktdagen 2015
Kjøttpakking
Høstflom
Modemskifte
Alle sider

Sommerferie


Som nevnt ble det ingen sommertur nordover før midten av juli, men da ble det til gjengjeld første gang på mange år at hele familien kom sammen. Det vil si, Eva og meg med Robin, Christian og Helene.

Ved hjemreisen i juni forlot jeg ATVen i Sørvika, så Eva Helene og jeg fikk med all bagasjen fra Sørvika da vi kom den 17 juli, og jeg slapp to turer som vi pleide før.

Den 21. dro vi på handletur til byen, før Cristian og Robin kom den dagen. Til og med en ny gasskomfyr fikk plass på lasteplanet sammen med alle sysakene til Eva, proviant og parkasen til Robin og Christian.

 ATV-lass

Straks gutta kom ble det tur til Almenningsvatnet.

Ved Allmenningsvatnet Flink bisk

Og som vanlig var fisken der bitevillig, så det ble en skikkelig storfangst. Dette er faktisk ikke hele fangsten, for Robin og Christian ble hele natta ved vatnet, og kom hjem med enda mer. Denne sommeren var det Robin som slo alle med fiskelykke, både i størrelse og mengde.

Storfangst

Hvis noen lurer på hva vi gjør med all den fisken, men det er ikke noe problem. Da jeg var her i vinter hadde jeg en fryseboks med meg, som vi satte igang straks vi hadde fått orden på strømforsyningen. En inverter (12V likestrøm til 220V vekselstrøm) 600W klarte fint å starte boksen, og den bruker ikke mer enn 40-50W i gjennomsnitt.

Fryseboksen gjorde revolusjon i proviantering. Ikke bare fikk vi tatt vare på fisken fra vatna, men også ferskmat fra butikken er fint å fryse, eller fisk fra fjorden når man har vært der en tur. Gutta var en tur på hytta til Åse, og da hadde de med seg både sei og makrell, som vi hadde måttet kastet mye av hvis ikke fryseren var der.Sist oppdatert lørdag 16. januar 2016 19:43  
Antall ganger lest: 9166