Ny kjøkkenovn
I bilen hadde jeg en god gammel Jøtul 602, ifølge fabrikken verdens mest solgte vedovn, som var i huset vårt på Lunner da vi kjøpte det i 1994, og antagelig fra det ble bygget i 1975. Denne skulle jeg ha på kjøkkenet, som erstatning for vedkomfyren som ble byttet ut med gasskomfyr. Nå det blir kaldt i været må man ha oppvarmin på kjøkkenet også, noe man ikke kan sløse med gass for å få.
Med 50mm brannmurplate kunne jeg plassere ovnen bare noen cm fra veggen, så her som det gamle kjøleskapet og gass-toppen sto, var det perfekt plass for ovnen. Med nyfeiet pipe som ga god trekk skulle det vise seg at denne ovnen ga mye bedre varme enn den gamle komfyren, nesten like mye som ovnen i stua. Etter mye mas fra branntilsynet på Lunner, om å sette inn varmeplater på sidene til fyrkammeret, fant jeg et par plater fra en kassert komfyr, som jeg tilpasset og monterte inn. Ikke for mer varme eller effektiv fyring, men for å unngå skrekk i ovnsidene.