Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Larsgården Strøm fra Vindhågen

Strøm fra Vindhågen

E-post Skriv ut PDF

 

ATV på plassBirkeli ligger i ly for de mest fremherskende vindretinger i området, så vindgeneratoren som var plassert på hustaket var veldig lite effektiv. Før jeg kunne flytte den opp til Vindhågen, 200 meter ovenfor husene på Birkeli, måtte jeg imidleretid rydde veg for ATVen, slik at jeg kunne kjøre opp det som måtte til. På bildet til høyre ser man at jeg kan kjøre nesten helt til topps.

Da jeg begynte å lete etter høvelig trasé, fant jeg igjen den gamle kjørevegen som jeg husker ble brukt til å kjøre tørrhøy fra utmarslåtten i det området de kalte "Sør-i-ura", godt gjengrodd av gran og bjørk. Etter et par dagers rydding kunne jeg kjøre helt opp.

Veg til Vindhågen

 

Her er jeg nesten fremme, med et lass lynavleder, og Vindhågen rett foran..

Helt oppe med Vindhågen i sikte

 

På veg ned igjen med returlast.

Nedtur

 

Litt tømmer blir det også.

Tømmer

 

Ferdigbardunert mast med generator i drift:

Generator på mast

 

For de som måtte få tanker om å gjøre det samme, for å skaffe sikrere strømforsyning på hytta, må jeg skynde meg å fortelle at det kan bli et dyrt projekt hvis man ikke er like heldig som meg. Jeg fikk nemlig lov av Hadeland Energinett å forsyne meg med kabel fra et nedlagt luftspenn hjemme på Lunner, helt gratis. Ellers ville 400 meter 100 kvadrat isolert aluminiumskabel ha kostet rundt 30 tusen kroner i innkjøp.

Sist oppdatert tirsdag 19. august 2014 09:29  
Antall ganger lest: 5329