Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Historie Alle bestefars dagbøker er nå inne

Alle bestefars dagbøker er nå inne

E-post Skriv ut PDF

Siste dagbok

Nå er også den tredje, og siste av bestefars dagbøker skannet og inne på Birkelisidene. Det er ikke tatt med lenger enn til ut 1959, som var det året de flyttet fra Birkeli, og dermed ikke lenger inneholder stoff som er interessant for Birkelisidene. Bestefar fortsatte å skrive i boka helt til det siste i 1964, men det var stort sett personlige ting det handlet om, og folk som døde, men ingenting om Birkeli, selv om han var tilbake der flere ganger om somrene. Det står det derimot om i hyttebøkene.


Etter høsten 1959 blir det nemlig de som skal fortelle om ting som skjer på Birkeli, og de har vært skrevet ifølge min far, Morten Birkelis oppfordring, meget punktlig. Alle som har vært på Birkeli har skrevet noen ord i hyttebøkene, om hvem som var der, når de kom og dro, og mer eller mindre detaljert, hva de har gjort. Ofte står det også informasjon om vær og føre, og om ting som kan være interessant for ettertiden. Altså velegnet stoff for Birkelisidene.

Derfor kommer Hyttebøkene til å bli skannet og lagt inn på samme måte som dagbøkene ganske snart. Den siste boka, derimot, som inneholder detaljer som er veldig tett innpå i tid, og kanskje kan virke litt upassende for mange å legge ut, vil derfor i første omgang bli holdt igjen på ubestemt tid. Kanskje kommer det til å legges inn gradvis, slik at det for eksempel alltid inneholder stoff som er 10 år eller eldre.

Følg med fremover så kan du kanskje finne mange gode minner fra ganger du selv var på besøk på Birkeli.
Sist oppdatert mandag 02. november 2009 09:35  
Antall ganger lest: 3519