Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Fortellinger Rekordokse tatt første dagen av elgjakta 2009

Rekordokse tatt første dagen av elgjakta 2009

E-post Skriv ut PDF

RekordoksenHarald Birkeli hadde virkelig god grunn til å være stolt av resultatet. Han felte en 14-takkers okse i Allmenningen allerede første dagen av årets jakt. Partert slakt veide tilsammen 310kg dagen etter, hvilket vil si at den veide godt over 500kg som levende dyr.Dette er den største elgen tatt på våre vall siden elgjakt startet her, altså tidenes rekord.

Flere bilder finner du her på Galleri Birkeli.

Oksen ble skutt på Lillemyra, ei slette som er delt i to av grenseelva mellom Birkeli og Sørvik (Beiarn og Bodø), og som ligger i lia over Allmenningsvatnet halvveis opp mot Snaubakken. Harald hadde ei ungku (kvige?) på hold først, men visste at oksen var inne i skogen, og han var kaldblodig nok til å vente til den kom ut. Da han hadde fått inn skuddet stormet den mot ham, og beinet bare et par meter unna ham før den stupte.

Stort hode

Det er rimelig ulendt terreng opp til denne plassen så jeg gruet meg til å kjøre dit med ATV'en, men er det noen sak når Harry er innen rekkevidde? Han dro til Birkeli og hentet doningen, og det tok ikke lang tid før vi hørte motorduren. Han fikk seg en dukkert i skilleelva da han skulle krysse den, men våt er elgjeger vant til å være.

Etter et vanvittig forsøk på å få hele elgen hjem med det samme, først med å prøve å dra halve dyret opp på lasteplanet, og så å dra det på slep, innså vi at det måtte gjøre det i to vending. Først lår, boger og hode, så resten av skrotten, men før det var mørkt var hele dyret trygt på Biskelilåven.

Trygt inne på låven

 

Sist oppdatert lørdag 10. oktober 2009 22:44  
Antall ganger lest: 2823