Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Morten Birkeli Valnesvatnet rundt - Rotnes

Valnesvatnet rundt - Rotnes

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Valnesvatnet rundt
Ørnlia
Rotnes
Falkflaugvika
Hammerbakken
Falkflaug
Sagn og historier.
Til Birkeli og tragedien
Ferdsel på Valnesvatnet.
Dumdristighet og ulykker.
Jakt og fangst
Urskar
Isvika
Våren i Veikåsen
Sørvika
Karl Gustav Freding
Ole Eliassen
En redningsdåd
Frostmoen
Nordvika
Tanker og minner.
Alle sider

 Rotnes

RotnesEdit-hytta, mens selve Rotneset blir litt lenger til høyre. Rotnes ligger et stykke lenger opp mot Falkflågvika. Her er det en teig som eides av Andreas Skolmo. Da Edith og Birger Sandmo kjøpte eiendommen Skolmo av Andreas fulgte denne teigen med i kjøpet. Teigen grenser mot Ivar Falkflaugs eiendom på øversiden, og mot Bodø kommunes eiendom Ørnlia på nersia.

Edith og Birger bygde ei hytte på denne teigen. Edith sier denne hytta ble bygd av et stabbur som stod på Skolmoen. Når man ror oppover vatnet på motsatt side av Rotnes, kan det se ut som hytta står på Ørnliholmen. Det gjør den da ikke. Hytta rager litt høyt i terrenget, for den er bygd på en hammer på Rotnes rett bak holmen.

Edith er en ivrig ørretfisker, og er ofte oppe i Valnesvatnet og dorger etter ørreten. Hun har da som regel sin samboer Erling Staurvik sammen med seg. Hun sier de ofte er etter småseien i Sundstraumen. Her bruker de motorbåt, som Erling har liggende ved Sjågan.

Når Edith fisker etter ørret i Valnesvatnet, dorger hun med den før omtalte "amerikaneren", og det er ikke få ørreter hun har dratt i båten hun fisker fra. Erling er som regel sammen med henne på disse fisketurene. Han har en liten påhengsmotor som han setter på robåten som de dorger fra. Både Edith og Erling er greie og kjekke folk. Er man nødt til å be om skyss opp til Sørvika er det ikke nei i deres munn.

Tiden etter at Birger døde, og Edith ble alene med barna, var det vel ikke så greit for henne å holde hjulene i gang. Hun satt alene igjen med de tre døtrene sine, som nå er voksne og har forlatt hjemmet. Men nå har Edith fått en samboer som bor sammen med henne på Skolmoen. Erling Staurvik er av falkflaugslekt, og således også en valnesvatning. Edith er fra Isvik, og datter av Klara og Hans Isvik.

Tanker på vandring.

Mine tanker er på vandring tilbake i tiden.

Uavlatelig de vandrer i en tid for lenge siden.

Til den tid da jeg var ung, sterk og sprek,

og lett på fot, da alt gikk som en lek.Sist oppdatert onsdag 05. februar 2014 23:50  
Antall ganger lest: 28421