Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Morten Birkeli Veier og stier på Birkeli - Stier og stier, massevis av stier

Veier og stier på Birkeli - Stier og stier, massevis av stier

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Veier og stier på Birkeli
Krokjen
Eggesvik
Østover
Navnesteder
Nygårdsjøen
Sandmoen
Sørvika
Fisketur til Ågvannet
Ølmenningsvannet
Stier og stier
Vinterferdsel
Til Ertenvågen
Vintermarka
Vinteved
På ski
Alle sider

Stier og stier, massevis av stier

Fra stien som er beskrevet gjennom Bjerkhøla opptil Legden. Her går det en sti over Bjerkhølbekken opp til høyden av Stongsetdalrylen. Så går stien rett ned i innerste delen av Stongsetdalen. Denne delen av Stongsetdalen er nærmest et juv. Men når du er kommet til bunnen av dette juvet flater dalen mere ut og blir bredere. Stien går nå i østlig retning etter øverdelen av dalen mot Svartflåget og Snaubakken. Stien passerer i underkanten av Snaubakken og ender i elva som renner ut fra Snaubakktjønna.

Denne elva er grense mellom Beiarn og Bodø, som før beskrevet. Når du har passert denne elva er du altså i bodømarka, og kan nå følge en sti som går over Tverrberget og Gustavonkelmyra, over Isviklia og ned til Isvik.

Til Isvika kan du også følge en nedre sti som er samme sti som til Ølmenningsvatnet. Men da skrår du opp før du kommer til vannet og kommer opp til Siverthøla som ligger rett opp for Ølmenningsvatnet i østlig retning. Gjennom Siverthøla går stien over Tverrberrilia, og møtes med stien som går ned til Isvik som før beskrevet.Sist oppdatert onsdag 21. april 2010 15:12  
Antall ganger lest: 9654