Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Diverse Om Birkelisidene

Om Birkelisidene

E-post Skriv ut PDF

Dette er stedet Birkelis hjemmeside som etterhvert vil få flere sider med forskjellig stoff om Birkeligårdene og folk som har røtter der. Birkeli er en fjellgård i utkanten av Beiarn kommune i Nordland, som gamle folk og de som bodde der kalte Krokli, etter nærmeste plass i Beiarfjorden, Kroken.

Krokli har vært bebodd av forskjellige folk før stedet ble opptatt av min oldefar, Lars Jonsen, på begynnelsen av 1860-tallet, og består nå av to gårder etter deling i 1905 mellom Lars Jonsens to sønner, Lars Johan og Sakarias. Disse to gårdene benevnes i dag av de fleste bare som Birkeli, Larsgården og Sakariasgården, mens de i delingspapirene ble kalt "Kroklien" og "Gamsletlien", tilhørende hhv. Lars Johan og Sakarias (se. mer om dette i "Grenser") I disse papirene blir også den opprinnelige gården kalt "Bjerklien".

Sakariasgården eies idag av Johan Birkeli, Sakarias barnebarn som bor på Sørarnøy, mens Larsgården er delt opp slik at gårdsbølet med alle bygninger og 5 mål tomt tilhører meg, Inge Lars Birkeli, og utmarka tilhører Laila Sveistrup og oss arvinger etter Ågot og Morten Birkeli.

Målet er å skanne diverse skriverier, album og dokumenter fra Larsgården, som etterhvert blir lagt inn på Birkelisidene som artikler, under menyen "Larsgården". Både denne og kommende artikler kan fritt kopieres, skrives ut eller lagres som pdf-dokument.

Det hadde vært fint å ha litt av tilsvarende stoff fra Sakariasgården også, så her er en oppfordring til Sakariasslekta, send gjerne hva dere måtte ha av stoff, bilder eller annet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

Kom gjerne tilbake for å finne mer ut om stedet.

Sist oppdatert lørdag 26. desember 2009 18:28  
Antall ganger lest: 4103