Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Elgjakt Elgjakta 2016

Elgjakta 2016

E-post Skriv ut PDF

 

StoroksenOgså i år ble elgjakta en suksess for jaktlaget vårt. Ikke like raskt unnagjort som i fjor (heldigvis), men ferdig før første uka var over. I fjor var vi ferdig nesten før vi var startet, og hele kvoten på fire dyr ble tatt i løpet av de to første timene. I år falt en okse og en kalv andre jaktdagen, og ei kvige og en ny kalv femte dagen. For Sandmoen gikk det ikke like fort, men de fikk til gjengjeld en storokse, og det er enda tid til å fylle kvoten med to kalver.

Sagvatnet
Innenfor rammen av dette bildet ble alle fire dyrene felt under årets elgjakt for jaktlaget Åg – Eggesvik – Birkeli

De første to dyra skjøt jeg på fjellet vest for Sagvatnet. Det var ei ku med to kalver som beitet nede i dalen sør for Sagvatnet, og som hadde selskap av en ung okse. Odd Even tok løs dyra, og sendte dem rett opp til fjells, der jeg satt på post.

Første kalvenOksen
Fra der de falt er det ca. 4km kjøretur med ATVen til Birkeli, men med Jan Roger bak styret gikk det fint å få begge dyra hjem i ett lass.

Geitkopi

Oksen var 170 og kalven 70 kg (slaktevekt). Førstnevnte var nok en lettvekter av en 2 1/2-åring, og den hadde nok brent mye fett på å vinne tilgang til kua.

På låven

Torsdag 30/9, den femte jaktdagen, jaktet vi igjen i Sagvassområdet, og oppdaget fire dyr i Tverråsen, ei ku med kalv, en okse og ei kvige. Lars Jørgen gikk opp på nordenden av åsen for å drive dyra sørover. Han var på vei mot kviga, som var alene midt på ei myr helt sør på åsen, som jeg så fra Gjetarfjell-lia i Røndalen. Etter min dirigering kom han på skuddhold, og skjøt dyret. Dette tok løs de tre andre dyra, som tok veien mot Eggesvikdalen, hvor satt Ørjan ved Holmrabben. Han fikk både oksen, kua og kalven forbi posten sin, men visste at Lars Jørgen hadde skutt på et voksen-dyr, så han kunne bare skyte kalven, og det gjorde han. Dette ble avslutningen på en nærmest ideell avskyting, omtrent akkurat slik vi hadde planlagt.

For Sandmo-laget ble det ikke så bra start som for oss. Det skulle gå to uker før det ble dyr på dem. Den 14. jaktdagen, lørdag 8. oktober, jaktet jeg sammen med dem, og vi skulle ta et driv i Skåla etter tre mislykkede, i Janlia, Sørvik-marka og Birkeli-marka (Almenningen - Stongsetdalen). På dette siste drivet hadde vi fått Kjells svigersønn Tor med oss. Han fikk driverjobben, og tok løs en stor okse høyt i Skåla som Harry kunde melde fra sin post på Rylen at var på vei mot min post. Jeg fikk den akkurat der jeg ventet den, og skjøt den under vanskelige lysforhold. Først etter at den var på vei mot meg etter dødelig skudd så jeg hvor stor den var. Det var en 14-tagger som veide 275 kg nyflådd.

Stolt skytterStolt skytter med ny personlig rekordSandmolagetEt stolt og fornøyd Sandmolag etter et perfekt driv.

Fra venstre: Kjell, Tor, Harry og Geir Jostein

Storoksen flåddStoroksen flådd på Birkeli-låven

 KjøtthentingHer hentes storoksen etter ei ukes mørning

Sist oppdatert lørdag 10. juni 2017 08:27  
Antall ganger lest: 4716