Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Diverse Skinnfellarbeide

Skinnfellarbeide

E-post Skriv ut PDF

 

WencheDekorSkinnfellarbeide var et håndtverk som oldefar Lars Christian Jonsen var kjent for på Birkeli. Både Sakarias og bestefar Lars Johan lærte og videreførte kunsten etter faren, men det var ingen som gikk i deres fotspor, så nå er det bare noen feller og "formene" som igjen som minner. Heldigvis er det andre som har lært seg dette, som jeg vil kalle et kunsthåndtverk. En av disse er Wenche Jæger, som har vært så snill å dele en artikkel om sine feller her på Birkelisidene.

Dette skrev Wenche nettopp i gjesteboka her:

Heia. Mitt navn er Wenche. Jeg bor i Bodø og jeg syr skinnfeller. Jeg er veldig interessert i å finne stoff om det gamle håndtverket slik det ble praktisert i gamle dager. Jeg ble tipset om Birkelisidene, og har allerede fått lest litt i boka Minner fra Beiarn og Bodø som ligger her på siden. Synes det er utrolig interessant å lese hvordan dette flotte, men tunge og arbeidskrevende håndtverket blei utført av skinnfellmakere her i salten. Jeg har vært på Nordlandsmuseet og fått sett 2 gamle skinnfeller av ukjent opphav, men det er ekstra stas og få lese om din bestefar og oldefar som var skinnfellmakere. Jeg skal lese mer på historiene du har lagt ut, og boka som din far har skrevet. Det blir interessant lesing. Jeg hadde tenkt å legge ved noen bilder av skinnfeller som jeg har sydd, men jeg så at det ikke var mulig å legge ved bilder her. Vennlig hilsen Wenche Jæger

Senere skriver hun i mail:

I fjor skrev jeg en artikkel om min hobby etter oppfordring fra Nordlandsmuseet. De tenker på å publisere den på deres hjemmeside ved en passende anledning. Hvis du synes den er interessant er det bare koselig om du vil legge den ut på Birkelisiden.

Klikk på bildet under så får du opp Wenches artikkel, med mange bilder av hennes praktverker.

Forfatteren

 

Hvis du er interessert i Wenches arbeider kan du kontakte henne med epost til:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen . Hun lager ikke feller på oppdrag, men legger ut noen på messer for salg. Ellers er hun veldig interessert i å diskutere fellarbeide med andre interesserte.

 

Sist oppdatert tirsdag 03. mai 2016 08:46  
Antall ganger lest: 4416