Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Årskavalkader Årskavalkade 2015

Årskavalkade 2015

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Årskavalkade 2015
Harrys januarvisitt
Februar-tur
Vårtur
Eggesvikmarsjen 2015
Sommerferie
Sandmovatnan
Brobygging
Ominnredning
Taklekkasje
Høstferie
Ny kjøkkenovn
Motorsagmasakren
Vindmølla
Fjellrypejakt
Klart for jakt
Jaktdagen 2015
Kjøttpakking
Høstflom
Modemskifte
Alle sider

Ved  Allmenningsvatnet2015 ble et innholdsrikt år på Birkeli, med mange og lange turer dit. I januar var Harry en tur innom og tok noen bilder. I februar var jeg selv der en tur, som fikk en egen fortelling. I mars var det reingjetere på jakt etter gauper. I påska var det folksomt på Plattingen. I overgangen mai-juni var jeg selv en ukes tur. Så var det Eggesvikmarsjen i slutten av juni, Og i siste halvdel av juli og første halvdel av august var vi der. Jeg kom tilbake i begynnelsen av september alene, og var der både før og etter elgjakta. Til slutt tok jeg en snartur i novemper for å bytte ICE-modem. Fem turer for meg.

Aktiviteter i revy

EggesvikmarsjenMed unntak av de første tre ukene av januar, siste uka av oktober og de to første av november, har Kroklocam vært aktiv. I tillegg til å sende bilder minutt for minutt har bevegelsesdetekteringen virket, og sendt bilder som min PC hjemme har lagret. Med disse har jeg laget en animering for hele året.

Du kan styre filmen via kontrollpanelet som kommer under bildet. Spille forlengs eller baklengs med Play, eller bilde for bilde frem eller tilbake, og du kan forandre hastigheten med tallet bak Change Interval. 500 = 1/2 s.

Mellom kamera og vindu har jeg laget en mansjett for å holde fluene borte, men i en periode på våren var det likevel ei flue som kom seg inn og lagde kaos, både minutt for minutt, og bevegelsesdetekteringen. De fleste av disse bildene har jeg fjernet, men kameraet fikk et varig men av episoden. Antagelig la flua igjen en lort på linsa. Gradvis ble bildene uskarpe, noe som kanskje også jeg har skyld i. Jeg prøvde å rense linsa me Q-tips og brillerens, men det ble bare værre for hver gang jeg prøvde.

Jeg har kjøpt et nytt kamera, som allerede ligger der oppe, men det blir ikke koblet opp før jeg får orden på strømmen. Har også tenkt å kjøpe et mer avansert kamera, når tilstrekkelig og sikker strømforsyning er ordnet, som kan dekke området sørøstover.Sist oppdatert lørdag 16. januar 2016 19:43  
Antall ganger lest: 9404