Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Årskavalkader Årskavalkade 2015 - Modemskifte

Årskavalkade 2015 - Modemskifte

E-post Skriv ut PDF
Artikkelindeks
Årskavalkade 2015
Harrys januarvisitt
Februar-tur
Vårtur
Eggesvikmarsjen 2015
Sommerferie
Sandmovatnan
Brobygging
Ominnredning
Taklekkasje
Høstferie
Ny kjøkkenovn
Motorsagmasakren
Vindmølla
Fjellrypejakt
Klart for jakt
Jaktdagen 2015
Kjøttpakking
Høstflom
Modemskifte
Alle sider

Modemskifte

 

 

Tidligere på året meldte ICE om overgang til 4-G nettverk, og at alle modemer måtte byttes ut, men at det skulle sendes meldinger om når de forskjellige stasjonen ble ombygd. Jeg fikk tilsendt nytt modem allerede før sommerferien, og hadde det med meg da jeg reiste ti Birkeli i juli. Det kom imidlertid ingen meldinger om bytte for Salten mens jeg var der, og heller ikke i løpet av høstoppholdet. Jeg var ikke sikker på om jeg hadde forbindelsen med Småtindan i Steigen eller Rønvikfjellet i Bodø, for uansett måtte det være refleksjoner i fjell eller flåg som ga meg dekning. Uteantenna måtte peke rett mot Snaubakken for beste resultat, så da er det Svartflåget eller en Falkflaugtind som reflekterer signaler.

Den 22. oktober, ei uke etter at jeg reiste hjem, kom meldingen om at Rønvikfjellet-vest skulle oppgraderes til 4-G, og dagen etter kom det bilder som normalt, 12:45 til 13:15, men dagen etter, den 24., var det stopp. På nettsiden til ICE så jeg at Steigen enda ikke hadde startet oppgradering, så da var det klart at det er Rønvikfjellet jeg har hatt kontakt med hele tiden.

17. november reiste jeg med fly til Bodø, tok bussen til Ertenvågdalen, og gikk til Birkeli. Det gikk greit å bytte modem, men skuffelsen var stor da det nesten ikke var liv på nettet. Jeg fikk brukbar forbindelse inn (download), men nesten ikke noe ut (upload) i det hele tatt, selv om indikatoren viste to streker. Innimellom kunne det komme litt ut, men jeg klarte aldri å få et bilde fra mobilen avgårde. Likevel satte jeg opp koblingsuret til å slå på modem og kamera kl. 11:45 og av igjen kl. 12:15, mens kameraet ble programmert til bare å sende 5 bilder, fra kl. 12:00 til 12:05. Alt dette var for å spare strøm gjennom mørketida.

Det er antagelig på grunn av mye svakere utgangseffekt på det nye modemet at det går så dårlig upload, og jeg vet ikke om det lar seg gjøre å øke den. På dekningskartet er det imidlertid markert "ingen dekning" for Birkeli-gårdene, mens det var "dårlig eller ingen dekning" tidligere. Før var det også markert det samme for Rylen, mens det nå står "god dekning", og de sier at man kan regne med 10-40 Mbps der. Dette gir håp for en god løsning med å plassere modemet i en kasse på masta på Vindhågen, hvor jeg jo har strøm. Jeg kan ha en antenne mot Bodø, og en wifi parabol ned mot Birkeli, noe jeg kommer til å teste ut så snart jeg kommer tilbake dit.

Hittil har jeg bare fått bilder fra kameraet omtrent annen hver dag. 2-3 dager uten og 2-3 dager med, og noen dager har jeg fått alle 5 bildene til akkurat rett tid, mens noen dager kommer det bare ett bilde på slutten av på-tiden.

Mens jeg var der kom det 10cm snø, og det ble rene julekortstemningen.

Nysnø

 

Se alle bildene fra 2015 i Galleriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICE

 

 

 

 Sist oppdatert lørdag 16. januar 2016 19:43  
Antall ganger lest: 8813