Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem

Gammelstua på Birkeli

E-post Skriv ut PDF

 

melhusetI riktig gamle dager, da Albert Marvold gikk på fierføtter til Kristianna på Birkeli hadde han med seg fotografiapparat, som antagelig var det første av sitt slag der oppe. Han tok da et bilde av Oldemor Johanna på trappa til gammelstua, den som sto der ripsbuskene gror i dag, og ved siden av Melhuset som småjenter har brukt til lekestue i minst to generasjoner. Det sto altså der vi ser rognene på bildet til høyre.

Bildet har jeg aldri sett, men jeg fikk låne et negativ av en avfotografering, som jeg prøvde å lage et bilde av. Det var imidlertid så dårlig at jeg tegnet med blyant over kopien for å få frem litt klarere bilde. Dette fant jeg nettopp da jeg var på loftet og letet etter andre bilder, og det ser slik ut. 

Johanna

Bak bislaget ser vi Litjhågen og Skåla, og steinmuren huset står på er den vi går forbi like før vi kommer til Bjønnsteinen før bårstua. Melhuset vi ser på bildet ovenfor blir rett bak bislaget. En del av tømmeret fra gammelstua er det som er i hytta til Stig ved Tjønnan.

Rart å tenke på at i denne lille stua ble det født 12 barn, og 11 av disse vokste opp her, lekte sov og spiste her sammen med Johanna og Lars.

Sist oppdatert onsdag 16. april 2014 07:14  
Antall ganger lest: 3221