Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Elgjakt Elgjakta 2012

Elgjakta 2012

E-post Skriv ut PDF

På utkikkÅrets elgjakt er i skrivende stund enda ikke over, men varer ut november, altså enda ei uke igjen. Likevel må man, i alle fall for Eggesvik-Åg-Birkeli-lagets del, kunne si at den har vært ganske vellykket, i og med at det er felt to av tre tildelte dyr, en fin okse og en kalv. For Sandmolaget har det ikke vært så bra, men det er enda håp, slik været nå har blitt.

På bildet oppe til venstre speider Ørjan etter dyr i Sørdalen og Tverråsen fra "Ørneredet" på Gjetarfjellet. Eggesvik-Åg-Birkeli jaktlaget burde kanskje kalle seg Gjetarfjellaget, siden felt-hovedkvarteret lgger her, omtrent midt mellom Eggesvika, Åg og Birkeli.

 

Ørneredet er en utrolig fin plass med utsikt over hele Sagvassområdet, og bare noen skritt rundt åsen til venstre har man utsikt over mye av Birkelimarka.

 Ørneredet

 

"Kahytten" til jaktlederen, hvor han har tilbragt mange dager, både før, under og etter jakta.

Kahytten

 

Noen som klager på et hundeliv?

Hundeliv

 

Her er hele Sandmolaget og halve "Gjetarfjellaget" samlet etter nok en lang dag uten dyr.

Slitne jegere

 

Ikke før 9. jaktdag, søndag 7. oktober, ble det skutt dyr. Da var det igjen Brynjar som slo til med å skyte både en okse og en kalv i Røndalen, nesten på samme plass som han skjøt oksen i fjor.

Brynjar Kalven

 

Bildet nedenfor er tatt litt ovenfor posten der Brynjar satt, og dyrene ble skutt på andre siden av tjønna, oksen like nedenfor og kalven like ovenfor. Hadde kalven stupt med en gang ville Brynjar ha skutt kua også, og da hadde hele kvoten vært oppnådd på mindre enn ett minutt. Han gjorde imidlertid det som var helt korrekt, å sikre at kalven ikke bare var skadeskutt, og måtte dermed la kua fare.

Åstedet for det store dyrefallet

 

Dyrene ble kjørt til Birkeli på 6-hjulingen i ett lass.

Begge dyra i ett lass

Undertegnede deltok fra starten av den 25. september med 10 fulle jaktdager, den siste søndag 14. oktober, og avsluttet jakta for i år med å delta sammen med Sandmolaget mandag den 15.

Sist oppdatert onsdag 26. desember 2012 17:13  
Antall ganger lest: 4043