Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Birkelistoff Kroklikcam Flua på glasset

Flua på glasset

E-post Skriv ut PDF

 

Flua på glassetÅ være flue på veggen er noe man ofte ønsker seg, men hva med å være flue på glasset? Denne og mange andre fluer har imidlertid vært en pest og en plage for Kroklikameraet, fordi den trigger bevegelsesdeteksjonen i kameraet, som sender en mail med bildet til meg for hver gang den passerer foran linsa, men er det bare til besvær?

Etter russerinvasjonen som gjorde at jeg måtte bytte passord for Birkelisidene medførte, som jeg skrev i artikkelen on invasjonen, at kameraet ikke lenger kommer frem med sine minuttvise bilder, og derfor ikke lenger er å finne til høyre på forsiden. Dette syns jeg var en stor ulykke, for jeg hadde gledet meg til å se våren komme til Birkeli, og lage film av utviklingen fra vinter til sommer.

Hadde jeg bare kunnet logge inn på kameraet over nettet hadde det ikke vært noe problem, men jeg glemte å sette opp den nye ICE-ruteren til å slippe gjennom tilgang utenfra. Det skal ikke skje flere ganger.

Men hva var det med flua? Jo, det skal vise seg at det blir redningen for bilder resten av mai, og helt til jeg kommer opp dit i juni. For det å sende mail behøver kameraet ikke passord for, så derfor blir flua oppgradert fra å være en plageånd til å bli en reddende engel.

Så får vi bare håpe på varme dager fremover, slik at det dukker opp nye fluer når de andre dør av utmattelse over å danse foran kameraet, og vi får se våren komme til Birkeli. Det dere nå ser på plassen til øyeblikksbildene er "fluebilder", ikke hvert minutt, men kanskje ett hver dag. Dette er det foreløpig siste, som ble sendt meg den 8. mai, og flua ser vi bare litt av ytterst til høyre.

Etter 7 dager uten noe fluebilde ser det svart ut også for denne muligheten. Kameraet har nok gått lei av å misslykkes med å logge inn, og ikke fått avlevert bilder på hjemmesiden, så det vil vel heller ikke sende mail lenger. Sørgelige saker.!

Det var før 17. mai det, men på selveste grunnlovsdagen tror dere ikke det kom en veps og danset foran linsa og da haglet det med mail rundt kl. 04 på natta, samtidig som Sola steg opp over Fjellfjellet.

Siste

Sist oppdatert mandag 19. november 2012 14:45  
Antall ganger lest: 3872