Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Diverse Statistikk for Birkelisidene

Statistikk for Birkelisidene

E-post Skriv ut PDF

Awstats

På webhotellet til Birkelisidene, GoLarge, er det mange verktøy tilgjengelig for administrator. Et av disse er Awstats, som leverer statistikk over all tenkelig bruk av sidene, presentert med fine lister og diagrammer. Dette er ikke tilgjengelig for andre ann administrasjonen, så for at alle som besøker siden skal få et innblikk i aktiviteter har jeg tatt vare på statistikken for november 2011, vist lister og prøvd å forklare hva som vises.

Innhold

Forklaringer på engelske uttrykk

Unique Visitor (unik besøkende) - Den unike identifikasjon av en klient som forespør tilgang på webserveren til hjemmesiden, eller får vist sider på denne innen en viss definert tidsperiode, i vårt tilfelle én måned. Den unike besøkende kan ha gjort mange besøk, men telles bare en gang i løpet av denne perioden. Det er datamaskinen til den besøkende som identifiseres, ikke personen som bruker den, gjennom "cookie" og/eller IP-adresse pluss nettleser (agent). Dermed vil samme person som besøker samme side fra to forskjellige PCer eller nettlesere telles som to unike besøkende. Det samme vil skje hvis PCens IP-adresse blir forandret av nettportalen (Telenor, ICE, Altibox, etc.).

Number of Visits (antall besøk) - Et besøk er definert som en serie visninger av sider, forespurt av samme unike besøkende, hvor tiden mellom visninger ikke overskrider 30 minutter, eller hvor den besøkende ikke har vært innom andre nettsteder i mellomtiden. Hvis du for eksempel er på en side, men går til et annet vindu for å google et eller annet og så kommer tilbake til siden, da telles det som et nytt besøk. Det samme gjør det hvis du har vært passiv mer enn 30 minutter.

Page view (visning) - En visning kan være et bilde eller tekstside som nettleseren viser. Den samme siden/bildet kan telles flere ganger under samme besøk ved gjentatte klikk. Det kan også være et skript som kjøres på en side.

Hit (treff) - En side kan inneholde mange filer, som telles som treff når de hentes av nettleseren. Ettersom en side som besøkes kan inneholde mange filer kan et enkelt besøk telle mange treff når nettleseren henter siden første gang. Antall treff kan defor være misvisende for å reflektere populariteten av en side.

Bandwidth (båndbredde) - Dette er båndbredde brukt på hjemmesidens server i løpet av gjeldende periode, som her er en måned.

Sammendrag

Det første som vises er et sammendrag som sier at i hele november var det 689 unike besøkende, det vil si forskjellige IP-adresser. Det betyr ikke at det egentlig er unike besøkende, for mange nett-portaler bytter ut IP-adressene til klienter, i enkelte tilfeller flere ganger samme dag.

Summary

Vi ser også at hver av disse 689 besøkende har vært innom 1,8 ganger i gjennomsnitt, altså 1 245 besøk totalt. Disse besøkende har sett på 11 435 sider, eller 9,18 sider hver i gjennomsnitt.

Tilbake til toppen

Alle månedene i 2011

Årsstatistikk

Tilbake til toppen

Dager i måneden

Days of month

Tilbake til toppen

Ukedager

Her kan man se at det er på mandager det er mest aktivitet, mens på fredager og lørdager det er minst.

Days of week

Tilbake til toppen

Tid på døgnet

Hours

Tilbake til toppen

Hjemland for besøkende

Landet for IP-adressen til den besøkende. Dette kan være misvisende siden et besøk kan gjøres gjennom en VPN kontakt via en server i et annet land. For eksempel da jeg jobbet i Sun, og gjorde et besøk på Birkelisidene fra jobben, ble det registrert som et besøk fra USA.

Countries

Tilbake til toppen

IP-adresser til besøkende

Denne listen viser at det ikke er assosiert noe domenenavn til IP-numrene (unsolved), men betyr ikke at man ikke kan finne et domenenavn, bare at det ikke blir gjort av Awstats. Det finnes mange måter å finne det på, blant andre et nettsted som kalles "Convert Host/Domain Name to IP Address and vice versa". Ved å slå opp adressen øverst på lista nedenfor får jeg dette svaret:

Details of 81.167.67.131

IP Address : 81.167.67.131
Location   : Norway (95% accuracy)
Host Name  : 131.81-167-67.customer.lyse.net

Det viser at adressen er en klient til Altibox fibernett, som er under domenet lyse.net, og er min nettilkobling. Altså min egen PC.

Full liste av adressen til alle besøkende denne måneden finner du her.

Hosts

Tilbake til toppen

Besøkt gjennom andre steder

Dette er lister over søkemaskiner eller andre nettsteder som Birkelisidene er besøkt gjennom.

Connected to site from

Tilbake til toppen

Nettlesere

Topp 10 liste ever nettlesere (Browsers) Birkelisidene har blitt vist i. Full liste finner du her.

Browsers

Tilbake til toppen

Fil-typer

Fil typer

Tilbake til toppen

Nedlastinger

De 10 mest populære nedlastinger. Klikk på listen for alle nedlastinger.

Downloads

Tilbake til toppen

Besøkte sider (URL)

Topp 25 besøkte sider. Klikk på listen for de alle 716 sidene.

Page URR

Tilbake til toppen

Fraser søkt på

Phrases

Tilbake til toppen

Ord søkt på

Topp 25 søkeord. Klikk på lista for alle ord.

Keywords

Tilbake til toppen

 

Operasjonssystem

Operasjonssystem

Tilbake til toppen

 

Sist oppdatert søndag 04. desember 2011 16:34  
Antall ganger lest: 4404