Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Diverse Februar 2011 på Birkeli

Februar 2011 på Birkeli

E-post Skriv ut PDF

Klikk her så får du se flere bilder i Galleriet

Dette bildet av Gjetarfjellet i februarsol kan stå som en ordløs beskrivelse av årets vintertur til Birkeli.

I tillegg til å få opp tre ruller knoteplast til låvetaket var det frykten for mye snø på takene som fikk meg til meg til Birkeli på denne tiden av året. Det ble en ganske strabasiøs tur med scooter'n opp lia fra Elvneset. Selv om mildværet forrige uke med etterfølgende frost hadde laget et fint hardt underlag, var det kommet mye nysnø etterpå, som ikke er greit for en liten og lett scooter med en stor og tung mann på sadelen. Etter et par fastkjøringer kom jeg meg imidlertid ganske helberget til gårds.

Scooterlast

Å spa opp låvedøra for å få lasta inn giddet jeg ikke engang å prøve på. Det var bare is under 20cm nysnø, og en skikkelig spade fantes bare inne bak døra, så sjågen ble istedet midlertidig lager.

Nødvendig ble det imidlertid å finne frem isøksa for å hugge ned trappetinn nok til å komme seg frem til husdøra.

Smal trapp

Hvor mye snø det hadde vært før mildværet får man et inntrykk av når ma står i do-døra og ser ut. Her er det en halvmeter over hodet mitt til toppen av skavlen.

Fjøssvalskavlen

Sjågen måtte også gjenvinnes skulle jeg ha ved, så her var det bare å hugge trinn i snøisen etter at døra var åpnet. Heldigvis går døra innover, noe de sikkert har gjort vel vitende om slike forhold.

Sjågdøra

Med nye fjellski var det duket for en tur i skogen, og det så lovende ut for årets rypebestand med at like etter Skålbekkbrua krysset jeg spor av to fugler, ikke bare enkeltryper som det har vært de siste årene. Sporene var ferske, for det hadde snødd ganske mye siste natta.

Rypespor

På turen hjem igjen hadde rypene nettopp krysset løypa oppover, så de hadde ligget og trykket like nedenfor vegen mens jeg gikk forbi.

Bortover mot Ågvatnet var det flere harespor som krysset vegen, og ved Litjvatnet kunne man se hva den spiser om vinteren. Her har den knasket rognekvister.

Haremat

Tilbaketuren på mandag gikk veldig greit, men østavinden tar godt når man har passert Klubben på Valnesvatnet, og på naustet var det nesten uråd å få portdørene opp, for ikke å snakke om å stå åpne. Inne var det fokksnø over alt, til og med oppe på taksperrene lå det snø.

Naustet

Du kan finne flere bilder fra turen i Galleri Birkeli.

Sist oppdatert mandag 21. februar 2011 20:49  
Antall ganger lest: 7818