Birkelisidene

...Birkelis gode sider

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Diverse Bredbånd på Birkeli

Bredbånd på Birkeli

E-post Skriv ut PDF

Skype Snapshot

Optimist, som alltid, tok jeg med meg mitt ICE modem fra Lunner da Eva og jeg var på Birkeli i vår, med for anledningen innkjøpt utendørsantenne. Etter noen mislykkede forsøk med modemets eget batteri fikk jeg opp til 800kbps hastighet når jeg koblet meg til 12V anlegget og med antenna i beste retning. Antagelig fant jeg refleksjon enten fra Per Karlsa tinnan eller Svartflågan.

Vil du vite hva bildet til høyre viser må du lese videre.

Med blod på tann skaffet jeg meg en liten PC som går direkte på 12V, som også modemet gjør, og tilsammen trekker de bare litt over 1A fra batteriene. Denne tok jeg med meg i sommer og installerte permanent. Jeg fant også en fin 22" kombinert PC-skjerm og TV som ikke bruker mer enn 22W, men som bare står på når jeg er der og pruker PCen. Det lave strømforbruket på PC og modem gjør det mulig å ha disse stående på kontinuerlig uten fare for å tømme batteriene.

På PCen har jeg også installert Skype, et telefonsystem med lyd og bilde som er gratis å bruke mellom PCer. Til systemet har jeg et webkamera som jeg har stilt opp til å se gjennom vinduet i stua, og Skype er satt opp til å automatisk svare på anrop, og å vise video.

Bildet du ser er et "snapshot" av det jeg så i dag 16. august kl. 21:00 da jeg "ringte" Kroklia, og som du ser kan jeg lese termometeret ute som viser litt i underkanten av 10 grader. Jeg har også en mikrofon tilkoblet, og kan høre klokka i kjøkkenet slå, så lenge den går.

Erfaringen med ICE viser at hasigheten er litt variabel og er best når det er vått. Når det er tørt er det nede i 300kb, og som sagt, opp mot 800 på det beste etter regnvær. Jeg vil tro at det er de samme forholdene på Sandmoen, i Sørvika og andre steder i området.

Bruker man myndighetenes definisjon på bredbånd, som er rundt 600kb, kan jeg påstå at vi nå har bredbånd på Birkeli Cool.

Senere vil jeg installere utstyr for å lese værdata og å overvåke strømforsyningen, og jeg regner med å kunne presentere oppdatert bilde og data på Birkelisidene, kanskje allerede etter høstjakta.

Det hører med til historien at jeg ikke fant noen TV-stasjoner fra "bakkenettet". TVen har innebygget dekoder som tar inn alle gratisprogrammene til NRK. Skal det bli TV også på gården må det nok bli via satellitt.

Sist oppdatert onsdag 25. august 2010 07:20  
Antall ganger lest: 8476